Čen Bo posle sastanka sa Vučićem: Međusobna podrška, nastavljamo

Ambasadorksa Kine u Srbiji Čen Bo oglasila se na društvenim mrežama posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Ona je izjavila da je tokom sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem istaknuta međusobna podrška dve zemlje suverenitetu i teritorijalnom integritetu i jačanju bilateralne saradnje.

"Predsednik Vučić i ja smo ponovili međusobnu podršku naše dve zemlje o pitanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta, ističući spremnost za dalje unapređenje projekata u okviru bilateralne saradnje", poručila je Čen Bo na Tviteru.

Vučić je rekao juče da je zamolio ambasadorku Čen Bo da se sastanu kako bi je upoznao sa situacijom na Kosovu i Metohiji uoči sastanka u Briselu u okviru dijaloga Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije.

Ambasadorka Čen je istakla da Kina poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i da se zalaže za pronalaženje rešenja u okviru dijaloga, pod okriljem Rezolucije 1244.

„Kina razume i podržava sve legitimne zahteve srpske strane, uključujući i one po pitanju zaštite legalnih prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", rekla je ambasadorka Čen, saopšteno je iz Službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu