Smajlović: Ideja o obostranom priznanju vrhunac cinizma

Novinarka Ljiljana Smajlović izjavila je da bi za dobru vest smatrala kada bi bila odloženo uvođenje novih registarskih tablica još bar mesec dana.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/EFE/VALDRIN XHEMAJ
EPA/EFE/VALDRIN XHEMAJ

Ona je rekla, povodom nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, da je pritisak jak i da dolazi sa svih strana.

"Ne sluti na to, naprotiv. Pritisak je baš čvrst i sa različitih strana dolazi", navela je Smajlović i dodala da joj se učinilo da je i Krstofer Hil pomalo potcenjivački govorio o tim tablicama.

Dodala je da je ta "bagatelizacija" pitanja registarskih tablica ipak neka poruka.

"Imam utisak da su sve karte posložene protiv nas. Kurti čak najavljuje da neće ni da razgovara o tablicama, jer je to završena stvar. Ali je nejasno u čemu je tačno bila američka intervencija da ne počne primena i šta je učinio da se ispravi to što nije valjalo 1. avgusta", kaže Smajlović.

Smajlović je ukazala da su učestale i izjave zapadnih zvaničnika da cilj treba da bude obostrano priznanje.

"To je vrhunac cinizma. Imali ste jednostrano otcepljenje, a sada kao kraj dijaloga treba da bude obostrano priznanje. Pa ćemo mi da priznamo njih, a name treba da bude ustupak valjda to što će naša otcepljenja pokrajina nas da prizna. To je gotovo nepristojno", navela je ona, gostujući na TV Pink.

Smajlović je ocenila da Priština pokušava da demontira Briselski sporazum, a to može da učini samo tako što ga neće sprovesti, dok Beograd ne može da dobije nazad ono što je dao da bi imao sigurnost za građane Srbije na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 54 idi na stranu