Sutra sastanak: Hoće li školska godina početi 1. septembra?

Tim za škole i epidemiolozi iz Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" sastaće se sutra kako bi procenili epidemiološku situaciju u Srbiji.

Izvor: Blic
Podeli
EPA-EFE/ABIR SULTAN
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Sutra će razgovarati o tome da li će školska godina početi 1. septembra, a kako nezvanično saznajemo, velika je verovatnoća da neće biti odlaganja.

Sutra će razgovarati o tome da li će školska godina početi 1. septembra, a kako nezvanično saznajemo, velika je verovatnoća da neće biti odlaganja. Konačna odluka neće biti donesena sutra, već će se situacija pratiti i u narednim danima, saznaje nezvanično "Blic". Ranije danas epidemiolog Branislav Tiodorović je rekao da će se za desetak dana videti kakva je epidemijska situacija. Sa druge strane, kako je naveo Tiodorović za Politiku, deca školskog uzrasta trenutno ne spadaju u kategoriju onih sa najvećim brojem zaražavanja od kovida, te bi školska godina mogla da počne i 1. septembra.

On je dodao da postoji i predlog da se odeljenja sa 30 učenika podele na dva dela.

"Odluku o tome kako će škole funkcionisati moramo da donesemo zajedno sa prosvetnim radnicima. Za desetak dana ćemo videti kakva je epidemijska situacija, pa dati predlog da se početak školske godine pomeri za 7 dana, jer i tih nedelju dana mnogo znači ako može da se izbegne udarni talas kovida", rekao je Tiodorović za Politiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 115 idi na stranu