Trampu vraćeni pasoši

Pasoši bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, zaplenjeni tokom prošlonedeljnog pretresa FBI u njegovom domu na Floridi, su vraćeni.

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.08.2022.

11:21

Trampu vraćeni pasoši
EPA-EFE/TANNEN MAURY

To je saopštio zvaničnik Ministarstva pravde za En-Bi-Si njuz.

FBI je priznao da je zaplenio pasoše istog dana kada je Tramp na društvenoj mreži Truth Social, koja je u vlasništvu njegove kompanije, saopštio da su ih uzeli agenti koji su izvršili pretres 8. avgusta, prenosi američka televizija.

"Tokom racije FBI na Mar-a-Lago, oni su ukrali moja tri pasoša (jedan je istekao) zajedno sa svim drugim stvarima", napisao je Tramp na nalogu na svojoj društvenoj mreži.

Zvaničnik Ministarstva pravde rekao je u ponedeljak da su Trampovi pasoši vraćeni.

"Saznali smo da su agenti zaplenili tri pasoša predsednika Trampa, dva su mu istekla, a jedan je njegov aktivni diplomatski pasoš i da su stavljeni na raspolaganje za preuzimanje u ponedeljak", saopštio je predstavnik ministarstva.

Američki mediji navode da su pasoši sada vraćeni. Agenti FBI-a pretražili su njegovo imanje Mar-a-Lago na Floridi kako bi otkrili da li je Trump nepropisno postupao s vladinom dokumentacijom kada je napustio funkciju.

Bio je to prvi put da je dom bivšeg predsjednika pretresen u okviru kriminalističke istrage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: