Upozorenje: Moguć direktan sukob nuklearnih sila? "Potezi SAD vode ka..."

Potezi SAD koji vode uvlačenju u hibridnu konfrontaciju sa Rusijom u kontekstu Ukrajine mogu dovesti do eskalacije i direktnog vojnog sukoba nuklearnih sila.

Izvor: Sputnjik

Utorak, 16.08.2022.

10:07

Upozorenje: Moguć direktan sukob nuklearnih sila?
Ilustracija: Shutterstock/Evgenia Parajanian

To je saopštila ruska ambasada u Vašingtonu.

U diplomatskoj misiji su istakli da su obratili pažnju na retoriku američke administracije o tome da aktivnosti Rusije navodno ne odgovaraju statusu odgovorne nuklearne države.

Ambasada smatra da je strašno slušati optužbe na račun Rusije zbog neodgovornosti u nuklearnoj oblasti od zemlje koja je bacila nuklearnu bombu na civile u Hirošimi i Nagasakiju.

U saopštenju se još dodaje da aktivnosti Sjedinjenih Američkih Država bez obaziranja na interese i bezbednost drugih zemalja doprinose povećanju nuklearnih rizika.

U ruskoj ambasadi savetovali su Vašingtonu da se "pažljivije zagleda u sopstvenu politiku u nuklearnoj sferi, umesto što neosnovano optužuju one zemlje čiji se pogledi na svetski poredak ne poklapaju sa američkim".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: