Odluka o poverenju Abazoviću: Brzo ćemo, ali...

Tri dana uoči izglasavanja (ne)poverenja aktuelnoj vladi Demokrate Crne Gore Alekse Bečića poručuju da će o toj inicijativi odlučiti vrlo brzo.

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.08.2022.

11:33

Odluka o poverenju Abazoviću: Brzo ćemo, ali...
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Ali, kako kažu, ne isključuju mogućnost da će kao ozbiljan subjekt sa devet poslanika, razmotriti ako se u međuvremenu pojavi i neka druga pisana inicijativa, koju je Dritan Abazović usaglasio sa najmanje 32 poslanika.

"Mi na stolu za odlučivanje naših organa imamo samo inicijativu za izglasavanje nepoverenja DPS-URA-SNP vladi čija smo najtvrđa opozicija od prvog dana i o njoj ćemo vrlo brzo odlučiti. Ako se u međuvremenu pojavi i neka druga pisana inicijativa, koju je Abazović usaglasio sa najmanje 32 poslanika, kao ozbiljan subjekt, koji ima devet poslanika, razmotrićemo i nju", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Ipak, smatraju da Abazović treba da podnese ostavku, jer mu, kako tvrde, ne veruje 90 odsto parlamenta.

Demokrate kažu da Abazović očito i dalje nije svestan da su mu propali koncepti obe vlade “u kojima je sa tri poslanika imao najveći deo vlasti.

Demokrate su saopštile da je neodgovorno to što je predsednik države i DPS-a Milo Ðukanović mandat dao Abazoviću "na reč", bez ijednog potpisa poslanika.

"Dotle ide poverenje na relaciji DPS - Abazović. Dosta je jeftinih trikova i varanja naroda i države na sedmičnom nivou", naveli su iz Demokratske Crne Gore.

Tvrde da za razliku od drugih stranaka Demokrate nisu, kako kažu, "DPS igrači".

"Nismo ni mali, ni veliki DPS-ovci, mi smo poslanici koje su birali birači koji su pobedili 30. avgusta. Mi njih predstavljamo i u ime njih govorimo, tako da smo obavezani narodnom odlukom da branimo narodnu pobedu", poručili su iz Demokratske Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: