Rizici i "rizici" održavanja Prajda – majmunske boginje, kletve, pretnje... VIDEO

Najnovija pošast obrušila se na gej populaciju- majmunske boginje. Postavlja se pitanje koliko parada ponosa može da doprinese širenju i da li uopšte može.

Izvor: B92
Podeli
Printskrin: TV Prva
Printskrin: TV Prva

Na taj problem ukazali su iz Lezbejske i gej solidarne mreže. Oni od države traže hitne mere u cilju suzbijanja epidemije majmunskih boginja u Srbiji.

"Majmunske boginje se prenose dugotrajnim seksualnim odnosom, prajd ne može ni na koji način doprineti širenju majmunskih boginja", Goran Miletić, koordinator "Europrajda 2022", za Tv Prva.

Ali nisu samo majmunske boginje problem za prajd. Tu je i nekoliko hiljada ljudi koji su prošetali Beogradom u nedelju, episkop Nikanor koji je poručio da na njih treba pucati iz vatrenog oruzja.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Sapic kaže: "Da li sam ja sad najsrećniji na tu temu, to sad nije ni važno. Ono što je bitno je da pokažemo da smo mi grad otvoren za sve ljude, nadam se da će da protekne u najboljem redu i da ispunimo našu dužnost i obaveze kao domaćini tog događaja".

Predsednik Srbije je protiv ali istovremeno bi im dozvolio da šetaju.

Ove godine pokrovitelj Prajda je Evropa. Manifestacija ce trajati nedelju dana. Program je spreman, dolaze gosti iz evropskih vlada, iz naše tu ce biti premijerka Ana Brnabić, ali i brojne javne ličnosti koje nemaju ništa protiv toga da se gej populacija javno predstavi i svima pokaže da su tu među nama.

Policija je, kako tvrde organizatori, potvrdila da je potpuno spremna da ih obezbedi kako se ne bi ponovila 2009. godina.

Opširnije u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 115 idi na stranu