Od Kaluđerovića oduzet pištolj, čeka se balistički nalaz: Poznato stanje povređenih

Policija je od Cetinjanina Nenada Nena Kaluđerovića oduzela pištolj koji će biti predmet daljih veštacenja, pišu Vijesti.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 15.08.2022.

08:40

Od Kaluđerovića oduzet pištolj, čeka se balistički nalaz: Poznato stanje povređenih
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Kaluđerović je saslušan povodom tragedije na Cetinju, u kojoj je Vuk Borilović usmrtio 10 osoba pre nego što je ubijen, a Kaluderović je dovođen u vezu sa njegovom likvidacijom.

Načelnik stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata u Centru bezbednosti Podgorica Srđan Korać izjavio je na TV Vijesti da se saslušavaju svedoci, kao i da će biti obavljen veći broj veštačenja u Kliničkom centru.

Trenutno se čeka balistički nalaz.

"Uviđajni postupak je u toku, po nalogu tužioca biće sproveden veliki broj veštacenja", naveo je Korać.

Rekao je da je porodica Borilovića na sigurnom i da nadležni nemaju "informacije koje ukazuju da će biti krvne osvete".

Korać je poručio da će biti preduzeti sve mere i radnje da ta porodica bude bezbedna, naglasivši da oni ne mogu biti odgovorni za pocinjeni zločin.

"Ocekujem da to razumeju svi građani Cetinja i porodice oštećenih. Svi razumemo njihovu tugu i bol, ali moramo biti razumni i svesni da oni nisu odgovorni za zločin", istakao je Korać.

Povređeni stabilno

Povređeni u stravičnoj pucnjavi na Cetinju, koji se nalaze na lečenju u Opštoj bolnici Danilo I, stabilnog su opšteg zdravstvenog stanja, kazao je doktor te zdravstvene ustanove Dragan Sorat.

On je u Jutarnjem programu TVCG saopštio kako je pacijent A.D. (31) stabilnog zdravstvenog stanja, na konzervativnom tretmanu, te da će na lečenju ostati do daljnjeg, te da je eventualni otpust planiran za narednu sedmicu.

"Što se tiče drugog pacijenta, starosti 87 godina (D.Č), i ona je stabilnog stanja, narednog dana biće puštena kući", kazao je Sorat.

Na pitanje da li stepen povreda može ostaviti kasnije posledice, Sorat odgovara: "Svakako, psihološke da".

Pacijenti povredjeni u pucnjavi, koji su dovedeni u Opštu bolnicu Danilo I, prema rečima Sorata, adekvatno su zbrinuti i pružena im je njega, dok su oni za koje je to bilo potrebno bezbedno transportovani u Klinički centar u Podgorici, preneo je portal RTCG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: