Lončar obišao povređene u Bugarskoj: Dvoje dece na intenzivnoj nezi, ocu deteta amputirana noga VIDEO

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je, posle obilaska povređenih u nesreći u Bugarskoj, da nema preminulih.

Izvor: RTS
Podeli
Printskrin: TV B92
Printskrin: TV B92

Ambasador Jović za TV Prva: Desetoro dece povređeno, odrasla osoba teže: Ministar Lončar stigao u Bugarsku

On je izjavio, posle obilaska povredjenih u autobuskoj nesreći u Bugarskoj da je jednom putniku amputirana noga, a ne vozaču, kako je ranije javljeno.

Lončar, koji je sa kolegom iz Bugarske obišao povredjene u bolnici, u mestu Stara Zagora, naveo je da je razgovarao sa decom i odraslima i da se operisano dete oseća dobro.

"Jedan čovek je operisan i ne radi se o vozaču o kome se sve vreme pričalo da mu je amputirana noga, već je reč o ocu jednog deteta kome je izvršena potkolenična amputacija", rekao je Lončar za RTS. Dodao je da su dva dečaka od deset i jedanaest godina na intenzivnoj nezi i da će biti prebačena u Sofiju.

"Ostala deca su dobro, obišao sam ih sve", rekao je Lončar. Rekao je da će većina dece i rodetelja iz autobusa, kao i onih koji su, kada su čuli šta se dogodilo, došli u Bugarsku, stići u Srbiju u toku dana. Naveo je da će u Bugarskoj na lečenju ostati dva dečaka, čovek kome je amputirana potkolenica i još jedan čovek sa povredama, ali da očekuje da će i oni uskoro biti u Srbiji.

"Nema mrtvih, nadam se da će i povredjeni biti dobro", rekao je on.

On je najavio da će biti organizovan prevoz dece koja su dobro, kako ne bi krenula rodbina po njih i da se ne bi pravili dodatni problemi.

Još je napomenuo da će obići i decu smeštenu u hotel i zahvalio svima koji su se angažovali u Bugarskoj kako bi deca i odrasli iz Srbije bili adekvatno zbrinuti posle nesreće.

Osmoro dece i četvoro odraslih je povređeno kada je srpski autobus upao u jarak i prevrnuo se na auto-putu za Sofiju u Bugarskoj.

Među povređenima je najviše dece, koja su, kako je potvrdjeno, uglavnom članovi folklornog ansambla JU-LIRA iz Batajnice.

Deca su se vraćala sa festivala u gradu Nesebar i sa njima su bili njihovi roditelji. Uzrok nesreće još se ne zna, ali prema svedočenju jedne putnice, autobus je sleteo s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sedište suvozača, kako bi na njega seo roditelj sa detetom kome je pozlilo.

Medzidijev: Dvoje dece bi'e prebaceno u bolnicu u Sofiju

Vršilac dužnosti ministra zdravlja Bugarske Asen Medžidijev rekao je danas da je povređeno 12 dece i dvoje odraslih u saobraćajnoj nesreći autobusa iz Srbije koji se u nedelju uveče prevrnuo na autoputu.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa srpskim ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom rekao da su dva deteta zadobila teže povrede i biće prebačena u bolnicu "Pirogov" u Sofiji, prenela je agencija BTA.

Dodaje se i da je odrasloj osobi amputirana noga.

Deca koja su u dobrom zdravstvenom stanju biće ambulantnim vozilima dovezena do granice, gde će ih Srbija preuzeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 82 idi na stranu