Pismo saučešća iz Beograda uznemirilo Đukanovića: "Još jedan čin nepoštovanja institucija Crne Gore"

U Podgoricu stiglo pismo saučešća iz Srbije koje je uznemirilo Mila Đukanovića.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/EFE/BORIS PEJOVIC
EPA/EFE/BORIS PEJOVIC

Kabinet predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića saopštio je večeras da je na tu adresu danas dostavljeno pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića upućeno Ðukanoviću povodom nesreće na Cetinju.

Kako navode, pismo je upućeno sa zvanične imejl adrese Vladimira Božovića, za koga navode da se "predstavio kao ambasador Srbije u Crnoj Gori", iako je, kako kažu, odlukom Vlade Crne Gore 2020. proglašen personom non grata.

U saopštenju Ðukanovićevog kabineta se ocenjuje da ''''današnji potez predstavlja još jedan čin nepoštovanja institucija Crne Gore''''.

''Neprihvatljivo je da i tragičan događaj na Cetinju, Vladimir Božović koristi da nastavlja sa svojom praksom lažnog predstavljanja i kršenja međunarodnih konvencija'', navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će kabinet predsednika Crne Gore ovim povodom ''zatražiti određena postupanja od strane Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova, uključujući zabranu ulaska i napuštanje teritorije Crne Gore od strane V. Božovića''.

''Napominjemo da je pismo iste sadržine drugi put u toku dana prosleđeno sa zvanične e-mail adrese Ambasade Srbije u Crnoj Gori'', dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu