Sahranjene žrtve zločina na Cetinju; Stotine građana u koloni ispred kapele

Veliki broj građana Crne Gore odao je danas poslednju poštu žrtvama zločina na Cetinju.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic
Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Održana komemorativna sednica povodom tragedije na Cetinju

Desetoro nastradaih sahranjeno je na cetinjskom gradskom groblju, u Bajicama, Gradcu i Ljubotinju. Stanovnici Cetinja danas su na večni počinak ispratili Natašu Martinović (35) i njena dva maloletna sina Mašan (11) i Marko (8), a koloni ispred gradske kapele satima se nije nazirao kraj. Krvavim pirom Vuk Borilović odneo im je rođake, prijatelje, kumove, komšije i sugrađane.

Osim Nataše i njena dva sina, na Cetinju će biti sahranjeni Milan Mitrović, Goran Đurišić, kao i Dimitrije, Danica i Rajko Drecun, svi žrtve brutalnog masovnog ubice Vuka Borilovića.

Sat vremna nakon sahrane Martinovića na groblju na Cetinju biće sahranjen njihov kum Milan Mitrović koji je ubijen kada je krenuo da vidi šta se dešava u kući Martinovića.

Goran Đurišić, ujak ubice Borilovića koji je stradao kada je pokušao da obuzda sestrića, biće sahranjen na Gradcu.

Među žrtvama su i sestre Aleksandra i Mila Radunović, koje će biti sahranjene sutra na Novom groblju na Cetinju.

Prethodno je u Vladinom domu na Cetrinju održana Komemorativna sednica kojoj su prisustvovali članovi porodica tragično stradalih, predstavnici lokalne vlasti, Vlade i predsednik države Milo Ðukanović, prenela je RTCG.

U pucnjavi koja se dogodila u petak u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, među kojima je i napadač Vuk Borilović, dok je šest ranjeno.

Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic
Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu