U više regiona Kine oboreni temperaturni rekordi

U nekoliko regiona Kine, uključujući najznačajniji jugozapadni grad Čunking, temperature su danas prelazile 40 stepeni Celzijusa.

Izvor: Tanjug

Subota, 13.08.2022.

13:01

U više regiona Kine oboreni temperaturni rekordi
EPA-EFE/MARK R. CRISTINO

Meteorološka služba, ipak, upozorova na nastavak visokih temperatura.

U provinciji Džeđijang, koja je smeštena na jugoistočnoj obali Kine, zvaničnik meteorološke službe je saopštio da je oboren prethodni rekord u broju dana sa visokim temperaturama tokom godine, sa 31 danom iznad 35 stepeni Celzijusa i 16 dana iznad 38 stepeni Celzijusa, prenosi Rojters.

Uz Čunking, koji je danas imao temperaturu do 42,1 stepeni Celzijusa, Hubej, Hunan, Šandong, Anhui, Sinđijang, Ðijansi i Fuđijan su među provincijama i regionima u kojima su temperature prelazile 35 stepeni Celzijusa, navodi britanska agencija.

Kineska meteorološka služba je prošle nedelje upozorile da su prosečne temperature u zemlji porasle mnogo brže od svetskog proseka za poslednjih 70 godina i da će ostati "značajno više" u budućnosti, kako se izazovi zbog klimatskih promena bude povećavali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: