Snimljen "ruski gnev": Uništeno VIDEO

Novi snimak otkriva kako ruska vojska ruši stambene blokove u Donjecku uz zastrašujuće napade termobaričnim bombama, prenosi Slobodna Dalmacija.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
Profimedia
Profimedia

Termobarično oružje raspršuje maglu lako zapaljivih aerosola pre detonacije.

Kada izbije, oblak pare se pali i usisava okolni vazduh, stvarajući više temperature i štetnije eksplozije, koje traju mnogo duže od normalnih eksplozija.

Nasuprot tvrdnjama ruskog ministarstva, koje poriče granatiranje stambenih naselja, novoobjavljeni video-snimak te tvrdnje opovrgava.

Sve o ratu u Ukrajini iz minuta u minut pratite ovde.

Nakon kratke deeskalacije radi pregrupisavanja i konsolidacije broja trupa, brutalni napad Rusije na istočni Donbas nastavljen je ove nedelje serijom razornih napada dok Putinovi vojnici pokušavaju da zauzmu više teritorije na jugoistoku Ukrajine.

U izveštaju ukrajinskih kopnenih snaga navodi se da ruske jedinice sada pokušavaju da brane teren koji su već zauzeli u oblastima Luganska, Zaporožja, Hersona i Harkova.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu tvrdi da je cilj Kremlja da povrati ceo region Donbasa, što bi zahtevalo da Putinove snage steknu punu kontrolu nad celim Luganskom i Donjeckom regijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 593 idi na stranu