Pomilovan direktor Samsunga koji je zbog mita bio u zatvoru; "Pomoći će u prevazilaženju krize"

Južnokorejski predsednik Jun Suk-Jol pomilovao je potpredsednika kompanije "Samsung Elektroniks" Li Džaje Jonga.

Izvor: B92

Petak, 12.08.2022.

07:12

Pomilovan direktor Samsunga koji je zbog mita bio u zatvoru;
Ilustracija: Shutterstock/Dan Henson

I to kako bi pomogao u prevazilaženju "nacionalne ekonomske krize", saopštilo je danas južnokorejsko ministarstvo pravde.

Ovo pomilovanje je uglavnom simbolično, pošto je Li već izašao na uslovni otpust, nakon što je odslužio 18 meseci zatvora zbog nuđenja mita u vreme kada je bio na čelu najvećeg svetskog proizvođača pametnih telefona i memorijskih čipova, prenosi Rojters.

Ministar pravde Han Dong Hun je poručio, nakon što je pomilovan i Šin Dong-bin ,predsednik Lote grupe, petog najvećeg poslovnog konglomerata u Južnoj Koreji, da je vlada, iz hitne potrebe da prevaziđe nacionalnu ekonomsku krizu, "pažljivo odabrala ekonomske lidere za pomilovanje koji predvode nacionalni motor rasta kroz aktivna ulaganja u tehnologiju i otvaranje novih radnih mesta", navodi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: