Kurti: "Ja sam premijer nade i napretka"

Premijer Aljbin Kurti rekao je danas da izjave u Beogradu o ubistvima i nasilju govore "o njima i njihovoj mašti i planovima, a ne o Kosovu".

Izvor: Kosovo online

Petak, 12.08.2022.

11:16

Kurti:
EPA-EFE/FILIP SINGER

On je komentarisao tako izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se na Kosovu pripremaju likvidacije Srba na severu, prenosi Gazeta ekspres.

"Pre svega, na osnovu pobede iz februara prošle godine, ja sam premijer nade i napretka, dok u Srbiji imate predsednika straha i pretnje. Kada u Srbiji govore o nasilju, govore o sebi, ne govore o našoj republici, o nama govore naše institucije", rekao je Kurti.

Kako je naveo, postoje autokrate koje brine primer Kosova, "gde kvalitetna demokratija i ekonomski razvoj idu zajedno".

Šef vlade u Prištini je dodao da je Kosovo za dugoročni mir i stabilnost.

"1. avgust je trebalo da bude potpuno miran, ali 31. jula barikade su podigli ljudi koje su podsticale i organizovale i finansirale paralelne strukture koje su postale kriminalne bande. Tako da kada oni govore, govore o sebi, mi smo za dugoročni mir i stabilnost i treba da štitimo ne samo suverenitet i teritorijalni integritet, već i demokratiju, vladavinu prava, i nikada ne zaboravimo napredak", rekao je Kurti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: