U pucnjavi na Cetinju 11 mrtvih: Nastradala dva deteta; napadača ubio komšija? VIDEO/FOTO

U nezapamćenom masakru na Cetinju život je izgubilo 11 osoba. Među nastradalima je, prema poslednjim podacima, dvoje dece, ali i napadač.

Izvor: Novosti, Kurir
Podeli
Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic
Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

U pucnjavi je ranjeno šest osoba, pišu crnogorski mediji. Četiri osobe su prebačene u Klinički centar Crne Gore, među njima i policajac kog je napadač upucao u glavu.

U petak nešto pre 22 sata oglasio se i direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

"Ljudski životi su najvredniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili 11 građana i građanki, među kojima i dvoje dece", potvrdio je Brđanin i izrazio saučešće.

"Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15:30 sati 34-godišnji muškarac V. B. sa Cetinja, pucao je na porodicu, čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške - lišio života dvoje dece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla ozledama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja. Tom prilikom lišio je života još sedam osoba, a ranio šest", dodao je šef policije i naglasio kako zasad nije jasno što je ubicu podstaklo na taj čin.

Napadač je pucao i na policiju, a u tom obračunu je ubijen. Ubio ga je komšija, kako bi ga sprečio da usmrti još ljudi, pišu crnogorski mediji.

Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic
Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

"Nije gledao u koga puca"

Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic
Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Redakcija "Kurira" stupila je u kontakt sa jednim čovekom sa Cetinja, koji je opisao kako se odvijala ova stravična nesreća, a crnogorski mediji su preneli da je napadač Vuk Borilović.

"Vučko je pucao u svoju ženu, a onda je izašao na ulicu i krenuo redom, deca, starije žene, nije gledao u koga puca...Ubio je čak i mog druga automehaničara koji je slučajno naišao ulicom", kaže Cetinjanin.

On je potom dodao kako smatra da je Borilović bio u nervnom rastrojstvu.

"Pao mu je mrak na oči, uradio je to u nekom nervnom rastrojstvu. Ovako nešto ne pamte ni najstariji Cetinjani. Na Medovini ima možda 200 kuća, a on je bukvalno pucao nasumično na ljude koji su se zadesili ispred domova, po ulici", rekao je potreseni čovek.

Kako sagovornik otkriva, Borilović je ranije radio kao konobar u Nacionalnom parku Lovćen.

"On je bio lovac, a priča se da je ljude poubijao iz lovačkog karabina. Imao je oružja. Mnogo nam je teško, ne možemo da verujemo da je ovo uradio", zaključio je očevidac.

EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Vlada Crne Gore je proglasila trodnevnu žalost povodom velike tragedije, objavio je crnogorski premijer Dritan Abazović na svom Telegram kanalu.

EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu