Udovičić: "Dat je nalog za hitnu smenu"; objavljen snimak – direktor Zavoda za sport zlostavljao radnicu VIDEO

Ministar Vanja Udovičić prokomentarisao je snimak koji se širi društvenim mrežama na kome se vidi zlostavljanje radnice od strane direktora Gorana Bojovića.

Izvor: B92

Petak, 12.08.2022.

13:40

Udovičić:
Deposit/ToskanaInc

Poručio je da osuđuje svaki vid nasilja i da je već dao nalog za smenu Bojovića.

"Svaki vid nasilja najoštrije osuđujem, posebno onaj nad ženama. Sinoć kasno sam dobio i video snimak, nakon čega sam odmah odreagovao i danas dao nalog za hitnu smenu Gorana Bojovića", navodi se u saopštenju ministra Udovičića.

Podsetimo, na društvenoj mreži Tviter, juče u toku dana je objavljen jeziv snimak, nastao u prostorijama Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku, a na kojem se vidi kako Goran Bojović, direktor ove ustanove, fizički i verbalno napada žensku osobu, koja je navodno radnica Zavoda, preneo je "Blic".

Kako se dalje navodi, snimak nadzorne kamere koji je nastao 23. 12. 2021. godine, prikazuje kako Bojović ulazi u jednu od kancelarija Zavoda, nakon čega, kada je ugledao devojku koja je sedela levo od vrata u fotelji, kreće da se verbalno obračunava sa njom. Verbalno i fizičko nasilje, odigrali su se pred dva svedoka, sekretaricom i službenicom koja se u jednom trenutku pojavila na vratima, piše ovaj portal.

Kako je devojka u jednom trenutku ustala, Bojović je krenuo ka njoj, počevši da joj se unosi u lice, nakon čega je divljački krenuo da je gura u predelu vrata. U tom trenutku, osoba sa snimka je pala nazad na fotelju.

Svađa i fizički nasrtaj, nisu se ovde zaustavili, pošto su oboje krenuli da idu po kancelariji, svađajući se. U jednom trenutku, direktor zavoda je preteći prstom krenuo ka drugoj radnici koja je stajala na vratima kancelarije koja se nalazila pored fotelja, gde se nekoliko trenutaka ranije odigrao fizički kontakt između Bojovića i žene koju je napao, zaključuje "Blic". Nakon toga, on je fizički napao devojku sa snimka u predelu vlada, i to u trenutku kada se ona nalazila ispred ulaznih vrata u kancelariju.

Verbalno nasilje se ne završava ni tu, već Bojović i žrtva nasilja nastavljaju sa prepirkom dok on odlazi u pravcu druge kancelarije. U trenutku kada on ponovo kreće da se unosi u lice devojci, snimak se završava.

Kako se navodi u opisu snimka, devojka koja je od Bojovića pretrpela fizičko i verbalno nasilje, nalazi se trenutno na bolovanju.

Tužilaštvo naložilo privođenje

Više javno tužilaštvo izdalo je nalog Drugom osnovnom javnom tužilaštvu za privođenje Gorana Bojovića, direktora Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku, zbog napada na radnicu.

"Koordinator za rodno zasnovano nasilje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu izdao je nalog da se odmah privede muško lice sa snimka koje nasrće na jednu od žena koja se nalazi u prostoriji. Po nalogu će postupati nadležno Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, koje će sprovesti i sve druge neophodne radnje u ovom slučaju, u cilju utvrdjivanja da li se u radnjama učesnika događaja stiču elementi krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: