Ukrajina: "Moramo da budemo spremni"

Ukrajina mora da bude spremna za bilo koji scenario u vezi sa nuklearnom elektranom Zaporožje, rekao je Denis Monastirski.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

"Postrojenje je od danas ne samo u rukama neprijatelja, već u rukama neobrazovanih stručnjaka koji bi potencijalno mogli da dozvole da se dogodi tragedija", rekao je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Denis Monastirski u intervjuu za agenciju Rojters.

Kako je rekao ukrajinski ministar, teško je i zamisliti razmere tragedije koja bi mogla da se dogodi ukoliko Rusi nastave svoje akcije tamo.

"Moramo da se pripremimo za svaki scenario. Državne službe za vanredne situacije zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom regiona razgovaraju o različitim scenarijima koji su potrebni, uključujući i pitanje evakuacije", rekao je Monastirski.

Lokalni zvaničnici Ukrajine i Rusije okrivljavaju jedni druge za novo granatiranje nuklearne elektrane, najveće u Evropi koja se nalazi na jugu Ukrajine.

Ukrajinske vlasti poslednjih dana upozoravale su na rizik od nuklearne katastrofe "u stilu Černobilja", navodi britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 593 idi na stranu