Ukrajina: "Moramo da budemo spremni"

Ukrajina mora da bude spremna za bilo koji scenario u vezi sa nuklearnom elektranom Zaporožje, rekao je Denis Monastirski.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.08.2022.

19:32

Ukrajina:
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

"Postrojenje je od danas ne samo u rukama neprijatelja, već u rukama neobrazovanih stručnjaka koji bi potencijalno mogli da dozvole da se dogodi tragedija", rekao je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Denis Monastirski u intervjuu za agenciju Rojters.

Kako je rekao ukrajinski ministar, teško je i zamisliti razmere tragedije koja bi mogla da se dogodi ukoliko Rusi nastave svoje akcije tamo.

"Moramo da se pripremimo za svaki scenario. Državne službe za vanredne situacije zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom regiona razgovaraju o različitim scenarijima koji su potrebni, uključujući i pitanje evakuacije", rekao je Monastirski.

Lokalni zvaničnici Ukrajine i Rusije okrivljavaju jedni druge za novo granatiranje nuklearne elektrane, najveće u Evropi koja se nalazi na jugu Ukrajine.

Ukrajinske vlasti poslednjih dana upozoravale su na rizik od nuklearne katastrofe "u stilu Černobilja", navodi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: