Stanovnici dobili poruku: Evakuacija; bukti požar, sa Tasosa za B92.net: "Za sada ne postoji opasnost" VIDEO

Stanovnicima jednog sela na ostrvu Tasos, u severnom Egejskom moru, rečeno je da se evakuišu.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.08.2022.

09:22

Default images

Vlasnica turističke agencije na Tasosu "Nikana" Ana Nikolić za B92.net je izjavila da požar postoji samo u brdima iznad sela Potamija.

"Daleko je od naseljenih mesta i za sada ne postoji opasnost po ljude i kuće", rekla je ona.

Dodala je i da je akcija gašenja je u toku.

"Helikopteri, kanaderi i vatrogasci sa kopna pokušavaju da stave vatru pod kontrolom. Plaže su pune i za sada deluje ne bi trebalo da bude problema", zaključila je Ana za naš portal. Veliki požar izbio je u borovoj šumi na istoku u sredu uveče nastavio da besni.

Stanovnici Kinire su u četvrtak rano ujutro na broj za hitne slučajeve 112 dobili poruku da se evakuišu prema selu Limenarija.

Požar je izbio u teško dostupnom delu planine ubrzo nakon sumraka, što je onemogućilo letenje aviona koji gase vatru.

Vatrogasna služba je u četvrtak rano ujutru pojačala snage, uputivši 102 vatrogasca sa 33 vozila i pet timova koji su delovali pešice, a mobilisali su se i vojska i dobrovoljci.

U nekim izveštajima se navodi da su dvojici dobrovoljnim vatrogascima povređene noge kada je na njih palo drvo, te da im je ukazana pomoć u lokalnom zdravstvenom centru, piše "eKathimerini.com".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: