Ukrajina: Uništeno

Ukrajinska vojska saopštila je danas da je u nizu eksplozija u ruskoj vazduhoplovnoj bazi na Krimu uništeno devet ruskih ratnih aviona.

Izvor: Beta

Sreda, 10.08.2022.

14:50

Ukrajina: Uništeno
EPA-EFE/VASILIY ZHLOBSKY

Iako ukrajinska strana nije javno preuzela odgovornost za napad, spekuliše se da bi ovaj događaj mogao biti okidač za eskalaciju rata u Ukrajini.

Zvaničnici u Moskvi već dugo upozoravaju Ukrajinu da bi svaki napad na Krim izazvao masovnu odmazdu, uključujući udare na "centre donošenja odluka" u Kijevu.

Nezvanično, bazu Saki su pogodile ukrajinske rakete dugog dometa. Rusija je negirala da su avioni oštećeni ili da se dogodio bilo kakav napad.

Oni tvrde da je u bazi Saki eksplodirala municija.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski obratio se javnosti nakon eksplozija rekavši da će rat u Ukrajini biti završen oslobađanjem Krima.

Ruske vlasti su danas pokušale da umanje značaj eksplozija, rekavši da nisu pogođeni hoteli i plaže na Krimu, koji je popularna turistička destinacija za mnoge Ruse.

Jedna osoba je poginula, a 13 je ranjeno u eksploziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: