Erdogan aminovao: Imaju pravo da intervenišu

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan osvrnuo se na obnovu sukoba između Jermenije i Azerbejdžana u Nagorno-Karabahu te je poručio kako je stav Turske jasan.

Izvor: Slobodnabosna.ba

Utorak, 09.08.2022.

08:35

Erdogan aminovao: Imaju pravo da intervenišu
EPA/EFE/Sergio Perez / POOL

U razgovoru s novinarima, Erdogan je stao na stranu Bakua te je naglasio da Azerbejdžan ima pravo da interveniše na svojoj teritoriji.

"Azerbejdžan prirodno ne želi bilo kakve ilegalne oružane elemente na svojoj teritoriji. O tome sam detaljno razgovarao s mojim bratom Ilhamom Alijevim, predsednikom Azerbejdžana, pre dva dana. Pre svega, osuđujemo napad koji je izazvao smrt vojnika Azerbejdžana", rekao je Erdogan.

Nakon toga, osvrnuo se i na delovanje Jermenije.

"Prošle su skoro dve godine od potpisivanja trilateralnog sporazuma. Za Jermeniju je važno da ispuni svoje obaveze što je pre moguće", poručio je turski predsednik.

Takođe, još jednom je ponovio stav Turske kada je reč o položaju Nagorno-Karabaha.

"Karabah je azerbejdžanska teritorija koja se nalazi unutar međunarodno priznatih granica Azerbejdžana", zaključio je Erdogan. Erdogan najavio novu vojnu operaciju: "SAD moraju da odu"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: