MUP Kosova ima novo obaveštenje za građane: Samo uz tzv. kosovsku ličnu kartu

Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je odgovore na, kako navode, najčešće postavljanja pitanja građana.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/Valdrin Xhemaj
EPA/Valdrin Xhemaj

Pitanja se tiču registracije vozila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu na "RKS", te pozvalo sve da registruju vozila od 1. septembra do 31. oktobra ove godine.

Kosovski MUP precizirao je da se registracija na "RKS" može obaviti u svim centrima za registraciju vozila, u mestu prebivališta vlasnika automobila, te da nije neophodna kosovska vozačka dozvola, već bilo koja važeća.

Naglašeno je da je za preregistraciju neophodna kosovska lična karta i važeća polisa osiguranja izdata na Kosovu.

Naveli su i da vozila koja su po prvi put registrovana sa srpskim tablicama gradova na Kosovu u periodu od 10. juna 1999. do 21. aprila 2022., a čija registracija važi i nakon ovog datuma, mogu biti registrovana na "RKS" tablice, kao i da u slučaju promene vlasnika vozila prilikom registracije na "RKS2, novi vlasnik nije u obavezi da plati carinu.

Potvrda o tehničkoj ispravnosti mora da se dostavi samo u slučajevima kada vozila sa, kako navodi kosovski MUP, nelegalnim registarskim tablicama nemaju važeću potvrdu o registraciji. ; U slučajevima kada vozila poseduju važeću potvrdu o registraciji, potrebno je priložiti originalnu polisu osiguranja, kako bi bila izuzeta od tehničke kontrole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 54 idi na stranu