Nemačka na pogrešnom putu? "Seje paniku"

Nemačka vlada je na "pogrešnom putu" sa pandemijskim propisima u pripremi, rekao je stručnjak za zdravstvo opozicione demohrišćanske CDU Ervin Ridel.

Izvor: DPA

Ponedeljak, 08.08.2022.

15:47

Nemačka na pogrešnom putu?
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

On je optužio ministra zdravstva Karla Lauterbaha da seje paniku.

"Put kojim su krenuli je pogrešan", rekao je Ridel, poslanik u Bundestagu, za Dojčlandfunk u ponedeljak.

On je ocenio da je tokom leta dostignuta dobra osnovna imunizacija stanovništva protiv koronavirusa i da će jesen i zima biti "relativno opuštene."

Ridel je Lauterbaha optužio da unosi nesigurnost u stanovništvo, i dodao da je iznenađen što u, kako je rekao, širenju panike, učestvuje i liberalna FDP, najmanja stranka vladajuće koalicije.

Lauterbahov nacrt zakona, koji je njegovo ministarstvo izradilo zajedno sa ministarstvom pravosuđa, predviđa da će od oktobra nemačke pokrajine ponovo moći da narede nošenje maski u zatvorenom prostoru.

Uz to, savezni propis će ostaviti obavezu nošenja maske na dužim železničkim linijama, u avionima, kao i u bolnicama i ustanovama za negu.

Autori plana su navukli paljbu kritičara jer skidanje maske u restoranima i na priredbama dozvoljavaju samo onima koji su vakcinisani manje od tri meseca ranije.

Ridel je rekao da očekuje "ozbiljne izmene" nacrta pre usvajanja u Bundestagu idućeg meseca i stupanja na snagu početkom oktobra.

"Ne razumem to, da treba da se vakcinišemo svaka tri meseca. U svim drugim evropskim zemljama prave drugačije planove za koronavirus tokom zime," rekao je Ridel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: