Micotakis o prisluškivanju: "Nisam znao"

Grčki premijer Kirijakos Micotakis izjavio je da nije znao je obaveštajna služba tri meseca prisluškivala mobilni telefon jednog opozicionog političara.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 08.08.2022.

15:53

Micotakis o prisluškivanju:
EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Micotakis je dodao da on to ne bi dozvolio da je znao.

"Ono što se dogodilo možda je bilo u skladu sa slovom zakona, ali je bilo pogrešno. Nisam znao za to i očigledno, nikada to ne bih dozvolio", rekao je Micotakis u televizijskom obraćanju tri dana nakon što je zbog skandal o prisluškivanju doveo do ostavki šefa Nacionalne obaveštajne službe Panagiotisa Kontoleona i generalnog sekretara kabineta premijera Grigorisa Dimitriadisa.

Nacionalna obaveštajna služba, poznata pod akronimom EIP, direktno je odgovorna kabinetu premijera, a to je uveo Micotakis posle pobede na izborima 2019.

Micotakis je rekao da su mobilni telefoni Nikosa Andrulakisa, lidera opozicione socijalističke partije PASOK, stavljeni pod "pravni nadzor" od septembra 2021. na tri meseca. Nije objasnio zašto je baš taj političar bio meta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: