Ili ruska zemlja ili spaljena pustinja? "Otvoreno ucenjuju ceo svet"

Ukrajinska državna nuklearna agencija Energoatom tvrdi da Rusija "otvoreno ucenjuje ceo svet“ preteći da će dići u vazduh nuklearnu elektranu u Zaporožju.

Izvor: index.hr

Ponedeljak, 08.08.2022.

14:24

Ili ruska zemlja ili spaljena pustinja?
Foto: Profimedia

Vlasti te zemlje tvrde da su ruske trupe postavile eksploziv na blokove nuklearne elektrane.

Agencija je citirala generala Valerija Vasiljeva, šefa ruskih nuklearnih, hemijskih i bioloških odbrambenih snaga, koji je rekao da će "postojati ili ruska zemlja ili spaljena pustinja“.

"Kao što znate, digli smo u vazduh sve važne objekte Zaporoške nuklearne elektrane. I to ne krijemo od neprijatelja. Upozorili smo ih. Neprijatelj zna da će elektrana biti ili ruska ili ničija. Spremni smo za posledice ovog koraka. A vi, borci, morate shvatiti da drugog puta nema. Ako dođe najteže naređenje, moramo ga časno izvršiti!", navodno je rekao Vasiljev.

Ruske snage zauzele su nuklearnu elektranu na jugoistoku Ukrajine početkom marta, ali njome i dalje upravljaju ukrajinski tehničari, piše Skaj njuz.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš pozvao je danas da se međunarodnim inspektorima odobri pristup fabrici u Zaporožju.

"Svaki napad na nuklearnu elektranu je samoubistvo“, rekao je Gutereš na konferenciji za novinare u Japanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: