Svi joj se smeju; šta je to portparolka kineskog ministarstva rekla o Tajvanu? FOTO

Portparolka kineskog Ministarstva spoljnih poslova postala je predmet podsmeha na društvenim mrežama zbog jednog tvita.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.08.2022.

12:48

Svi joj se smeju; šta je to portparolka kineskog ministarstva rekla o Tajvanu? FOTO
Alan/Depositphotos

U spornom tvitu ona opravdava pripadnost Tajvana Kini, navodeći broj kineskih restorana na ostrvu.

"Baidu maps, jedna od glavnih aplikacija za mape u Kini, pokazuje da u Tajpeju postoji 38 restorana koji nude kuhinju iz kineske provincije Šandung i 67 restorana koji nude specijalitete iz provincije Šansi", napisala je Hua Čunjing u nedelju na Tviteru, društvenoj mreži koja je blokirana u Kini. "Ukusni pupoljci ne lažu. Tajvan je oduvek bio deo Kine. Davno izgubljeno dete će se na kraju vratiti kući", napisala je ona.

Kina smatra Tajvan, ostrvo sa oko 23 miliona stanovnika, jednom od svojih provincija, koja bi u dogledno vreme trebalo da bude ponovo ujedinjena sa ostatkom kopna. Među mnogim stranim korisnicima interneta, objava portparolke Hua Čunjing izazvala je salve smeha i duhovite komentare.

"U Tajpeju postoji više od 100 restorana s ramenom (japanska supa sa rezancima), tako da je Tajvan definitivno deo Japana", šaljivo je prokomentarisao jedan od njih na Tviteru.

"Gugl mape pokazuju da u Pekingu postoji 17 Mekdonaldsa, 18 restorana KFC-a, 19 Burger kinga i 19 Starbaksa. Ukusni pupoljci ne lažu. Kina je oduvek bila deo Amerike", ironično je napisao drugi.

Hua Čunjing, poznata po svojim često oštrim i ne uvek diplomatskim izjavama, veoma je aktivna na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: