"Kurti otvoreno pokazuje da želi rat"

Nema sumnje da Aljbin Kurti i najnovijom izjavom pokazuje da otvoreno želi rat, a ne dijalog i dogovor, rekao je Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM.

Izvor: Novosti

Ponedeljak, 08.08.2022.

15:09

FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg

"Ako Kurti javno potvrđuje da Zajednica srpskih opština nikada neće biti formirana, a da Srbi moraju da prihvate jednostrane i nasilne odluke o tablicama i ličnim kartama, svima je jasno da Kurti priziva sukobe na Kosovu i Metohiji. Zato u svakoj svojoj izjavi Kurti izmišlja navodni uticaj Rusije jer želi tako ne samo da napade Beograd, već i da opravda buduće nove jednostrane i nasilne akcije protiv srpskog naroda u pokrajini".

"Beograd će na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nastaviti da odgovornom i mudrom politikom čuva mir i stabilnost na prostoru Kosova i Metohije i Zapadnog Balkana uopšte i da rešenja za sve krize traži u okviru dijaloga I razgovorom", dodaje Petković.

"Pokušaji Prištine da nametnu agendu razgovora u Briselu nekakvim pustim snovima o “međusobnom priznanju” nisu ništa drugo do taktika da obesmisle i upropaste dijalog i pre njegovog početka. Znam da će Kurti u Briselu od strane predsednika Aleksandra Vučića dobiti odgovor kakav zaslužuju njegovi militantni i ratnohuškački pokliči".

"Ono što Kurti dobro zna, ali ne sme javno da kaže jeste da ga Srbi na Kosovu i Metohiji smatraju direktno odgovornim za sva maltretiranja, incidente, obespravljenost, oduzimanje slobode kretanja i drugih dmeokratskih prava. Zbog toga je njihov otpor i revolt posledica Kurtijevih jednostranih, nasilnih i protipravnih akcija, a ne nekakva dirigovana strana agenda. To što je Kurti naučio da igra po tuđem diktatu i da mu sudbinu kroje strane ambasade njegov je problem, Srbi su slobodarski narod koji svoja prava u postojbini svojih pradedova ne žele da predaju u bilo čije ruke", zaključio je Petković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: