MUP u akciji: Ugašen požar kod Preševa, kod Novog Pazara pod kontrolom, dva helikoptera gase kod Trebinja

Noćas u 3 sata ugašen požar koji je u 5. avgusta izbio na području opštine Preševo, u kome je bila zahvaćena borova šuma na površini oko 50 hektara,

Izvor: B92
Podeli
MUP Srbije
MUP Srbije

Pod kontrolu je stavljen i požar u blizini mesta Pavlјe kod Novog Pazara kojim je zahvaćeno oko 40 hektara trave i niskog rastinja.

Kako je sapštilo danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), osim ovih požara, angažovana su i dva helikoptera MUP Srbije, sa posadama koji pomažu pripadnicima Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske u gašenju požara koji se prostire na potezu Skoči grm – Bare – Devojačke grede kod Trebinja.

Brzom intervencijom pripadnika MUP, vatrogasaca-spasilaca Sektora za vanredne situacije sa zemlje i pripadnika Helikopterske iz vazduha, požar kod Preševa je stavljen pod kontrolu za manje od 24 sata.

U intervenciji je učestvovao 151 vatrogasac-spasilac sa 60 vatrogasnih vozila i četiri ATV vozila iz VSJ Preševo, Vranje, Vladičin Han, Surdulica, Bujanovac, Leskovac, Niš, Prokuplje, Pirot, Kruševac, Jagodina i Kragujevac i 15 pripadnika Helikopterske jedinice MUP sa tri letelice.

U gašenju požara učestvovali su i pripadnici javnih preduzeća „Moravica“ i „Komunalac“.

Nije bilo povređenih osoba niti ugroženih objekata, naveo je MUP.

U Pavlјu kod Novog Pazarau toku je dogašivanje panjeva u unutrašnjosti požara, a kako se naglašava u saopštenju MUP, u požaru koji je izbio u nedelju nema ugroženog stanovništva, ni objekata. Na terenu je 30 vatrogasaca-spasilaca sa 14 vatrogasnih vozila iz Novog Pazara, Kralјeva i Užica i četiri pripadnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice sa dva vozila.

Dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, sa posadama, poslata su u Republiku Srpsku kako bi pomogli pripadnicima Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske u gašenju požara koji se prostire na potezu Skoči grm – Bare – Devojačke grede kod Trebinja, saopštio je danas MUP.

Iz MUP su naveli da su helikopteri poslati po naređenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin danas će posetiti pripadnike Helikopterske jedinice MUP, koji su angažovani na gašenju požara u okolini Trebinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 82 idi na stranu