Privedena, oslobođena, proglašena personom non-grata; "Zabranjen ulazak na teritoriju Republike Kosovo"

Privremene intitucije u Prištini oslobodile su pritvorenu novinarku Komsomolske Pravde Dariju Aslamovu koja je sinoć privedena na KiM, preneo je taj list.

Izvor: B92

Nedelja, 07.08.2022.

09:30

Privedena, oslobođena, proglašena personom non-grata;
EPA/Sascha Steinbach

"Darija Aslamova stupila je u kontakt sa našom redakcijom i rekla da se nalazi u mestu Raška. U noći 7. avgusta kosovske vlasti su je pustile nakon privođenja, a posle toga ona je samostalno otputovala autobusom", navodi se u saopštenju lista koje je prenela agencija RIA Novosti.

Ona je stupila u kontakt sa ruskom ambasadom u Srbiji. Aslamova je sinoć privedena na Kosovu, a prema rečima šefa Ministarstva unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalja Svečlje, bila je osumnjičena za špijuniranje u korist ruskih obaveštajnih službi.

Kako navodi RIA Novosti, Svečlja nije pružio nikakve dokaze za ove tvrdnje.

Komsomolska pravda je objasnila da se Aslamova nalazi u Srbiji po nalogu urednika i da je trebalo da pripremi specijalni izveštaj o najnovijem zaoštravanju tenzija između Beograda i Prištine.

Zabranjen ulaz na tzv. Kosovo

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je danas da je ruska novinarka Darija Asmalova proglašena personom non-grata i da joj je zabranjen ulazak na Kosovo pet godina.

"Kao ministar unutrašnjih poslova, u okviru svojih zakonskih ovlašćenja, proglasio sam Dariju Asmalovu nepoželjnom osobom u Republici Kosovo. Ovom licu je zabranjen ulazak na teritoriju Republike Kosovo pet godina", napisao je Svečlja.

Prema njemu svako ko određenim ciljevima ili direktivama šteti ili pokušava da destabilizuje Kosovo suočiće se bez sumnje sa snagom zakona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: