Krivična odgovornost za nesreću u rudniku Soko?

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović smatra da je u nesreći u rudniku Soko bilo elemenata za krivičnu odgovornost.

Izvor: Tanjug

Subota, 06.08.2022.

12:37

Krivična odgovornost za nesreću u rudniku Soko?
Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Ona je pozvala porodice nastradalih rudara da daju svoj prigovor Osnovnom tužilaštvu u Aleksincu.

Ona je to rekla najavljujući da će Ministarstvo rudarstva i energetike podneti Tužilaštvu u Nisu krivičnu prijavu.

Mihajlović je nakon konstitutivne sednice Skupštine Komore rudarskih i geoloških inženjera u Privrednoj komori Srbije, na novinarsku molbu da prokomentariše to što je Osnovno tužilaštvo u Aleksincu reklo da nema osnova za krivično gonjenje, rekla da je Ministarstvo završilo svoj inspekcijski nalaz još ranije i stavilo ga na svoj sajt, ali tek nakon saopštenja tužilaštva iz Aleksinca.

"Nismo želeli da o tome govorimo pre stava ovog tužilaštva, a kada je ono reklo svoj stav da nema odgovornih, Ministarstvo je počelo da radi na pripremi krivične prijave, jer smatramo da postoje osnove za krivičnu odgovornost", rekla je Mihajlović.

Ministarka je izjavila da rudnik Soko još ne radi i da će tako biti sve dok u rudniku ne urade sve ono što im je u skladu sa potrebnom dokumentacijom i zakonom traženo od strane resornog ministarstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: