Kina uvodi sankcije protiv Nensi Pelosi

Peking namerava da uvede sankcije protiv predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi.

Izvor: B92

Petak, 05.08.2022.

10:44

Kina uvodi sankcije protiv Nensi Pelosi
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Sankcije će se odnositi i na njene najbliže rođake. To je potez koji je usledio kao reakcija na njenu posetu Tajvanu, saopštilo je kinesko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Pelosi je posetila Tajvan ne obazirući se na ozbiljnu zabrinutost i protest Kine, snažno se umešala u unutrašnju politiku Kine, nanela ozbiljnu štetu državnom suverenitetu i teritorijalnoj celovitosti Kine", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kako se dodaje, američka zvaničnica je nanela snažan udarac politici jedinstvene Kine, ugrozivši mir i stabilnost u Tajvanskom moreuzu.

Opkolili su ih: "Spremni smo"; Podignuta borbena gotovost, viđena i američka letelica? FOTO

Podsetimo, Nensi Pelosi je nedavno posetila Tajvan, što je izazvalo oštru reakciju Kine, koja ostrvo smatra delom svoje teritorije.

Nakon toga, kineska vojska počela je vežbe u vodama oko Tajvana, koje će trajati do kraja nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: