Požar u Preševu pod kontrolom, proglašena vanredna situacija VIDEO

Nedžmin Ahmedi iz Štaba za vanredne situacije u Preševu, potvrdio je da se požar brzo proširio zbog čega je na delu teritorije proglašena vanredna situacija.

Izvor: RTS, Novosti

Petak, 05.08.2022.

20:03

Požar u Preševu pod kontrolom, proglašena vanredna situacija VIDEO
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Ali, kako je rekao, u ovom trenutku ne postoji bojazan da je stanovništvo ugroženo.

Istakao je i da brojne ekipe vatrogasaca ne samo iz Pčinjskog okruga, već i iz Leskovca, Niša i Prokuplja biju bitku sa vatrom, a da ukoliko noćas ne uspeju da ugase požar ujutru će se vatra gasiti iz vazduha.

On kaže da niko nije evakuisan i da je požar daleko od mesta gde ljudi žive, u blizini su samo stari i napušteni objekti, prenose "Novosti".

Stanovnici ovog dela Preševa kažu da je zaista zastrašujući prizor, jer gori velika borova šuma i čini se da se vatra brzo širi.

MUP: Radi se na lokalizaciji požara

MUP Srbije potvrdio je "Novostima" da su pripadnici vatrogasno-spasilačkih ekipa na terenu i da se radi na lokalizaciji požara koji je prema njihovim rečima izbio danas nešto podneva između sela Rajince i Crnotince i koji je zahvatio nisku travu, rastinje i šumu.

Na terenu je 25 vatrogasaca spasilaca, sa deset vozila, u gašenju požara učestvuju i radnici komunalnog preduzeća Moravica, kao i građani. Podsetimo, u atarima sela Crnotince, Rajince, Gornja i Donja Šušaja kod Preševa je tokom popodneva izbio požar u kom gori 50 hektara borove šume.

Opština Preševo je proglasila vanrednu situaciju na teritoriji zahvaćenoj požarom, vatrogasno-spasilačke ekipe su na terenu, ali ne mogu da postignu da ugase požar.

U blizini su stari naseljeni objekti, ali stanovništvo nije ugroženo, potvrđeno je RTS-u u Službi za vanredne situacije u opštini Preševo.

Opština se obratila Štabu za vanredne situacije Pčinjskog okruga tražeći avione da pomognu u gašenju požara, pošto vatrogasci ne uspevaju da se izbore sa vatrom.

Požar je vidljiv i sa auto-puta i graničnog prelaza Preševo, a po automobilima na tom delu auto-puta pada pepeo.

Vatra koja je zahvatila veću površinu i gusti dim vidljivi su sa autoputa i graničnog prelaza Preševo.

Ugrožene su životinje. Tu je poznato izletište Preševljana. Koordinaciono telo je u stalnom kontaktu sa MUP-om.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: