"Sve rakete precizno su pogodile cilj"

Kineska vojska saopštila je danas da je izvela "precizne raketne udare" u Tajvanskom moreuzu i vodama kod istočne obale Tajvana.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 04.08.2022.

16:35

EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Istočna komanda Narodnooslobodilačke armije saopštila je da se radi o projektilima dugog dometa i da je lansirala više konvencionalnih raketa u tri različite oblasti u vodama istočno od Tajvana.

Propratna grafika objavljena na državnoj televiziji Čajna TV pokazuje da su rakete lansirane ka severu, istoku i jugu, prenosi AP.

"Sve rakete precizno su pogodile cilj", navodi se u saopštenju vojske.

Kina je pokrenula višednevne vojne vežbe mornarice, vazduhoplovnih snaga i drugih jedinica u šest zona oko Tajvana.

Japan je prijavio da je pet kineskih projektila palo u japanskoj Ekskluzivnoj ekonomskoj zoni, zbog čega je Tokio uložio protest kineskoj vladi.

Tajvansko ministarstvo odbrane saopštilo je da je u vode severno, istočno i južno od ostrva, prema njihovoj evidenciji, palo 11 projektila.

Istovremeno, američka mornarica sa svojim nosačem aviona USS "Ronald Regan" danas je, kako navode, u "svojim normalnim operacijama" delovala u Filipinskom moru, istočno od Tajvana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: