Šef policije dao ostavku – zbog patrijarha Porfirija

Šef granične policije Vasko Aković podneo ostavku na tu poziciju, jer je srpski patrijarh Porfirije ušao u Crnu Goru bez kontrole i evidencije, prenose mediji.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.08.2022.

08:19

Šef policije dao ostavku – zbog patrijarha Porfirija
EPA/FEHIM DEMIR

To je preneo crnogorski portal CDM, a tu informaciju potvrdio je i predsednik Crnogorskog helsinškog odbora Miodrag Vlahović, koji je izrazio poštovanje prema Akoviću zbog te odluke.

"Regionalni šef granične policije Vasko Aković podnio je danas ostavku na to mesto zbog toga što je patrijarh Crkve Srbije Porfirije sa kompletnom delegacijom ušao i izašao iz Crne Gore bez ikakve kontrole i evidencije. Veliko poštovanje za ovog čovjeka", naveo je Vlahović na Tviteru.

Podsećanja radi, patrijarh Porfirije i premijer Crne Gore Dritan Abazović potpisali su u sredu Temeljni ugovor koji uređuje odnos Srpske pravoslavne crkve i Crne Gore.

Sporazum je izazvao negodovanje stranke predsednika Crne Gore Mila Đukanovića DPS-a, koji je uz nekoliko političkih frakcija podneo inicijativu u tamošnjoj skupštini da se glasa o nepoverenju 43. Vladi Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: