Zelenski: "Pakao"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski večeras je u svom noćnom video-obraćanju naciji situaciju u istočnom regionu Donjeck opisao kao pakao.

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.08.2022.

23:05

Zelenski:
Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

"Napadi na Pisku i Avdijivku su pakao koji ne mogu opisati rečima. Usprkos pošiljkama američkih raketa, još uvek ne možemo da potpuno slomimo rusku nadmoć u artiljeriji i ljudstvu", rekao je Zelenski, prenosi ''Kijev independent''.

Zelenski je u nedelju saopštio da je ukrajinska Vlada odlučila da sprovede obaveznu evakuaciju stanovništva iz istočne Donjecke oblasti, mesta žestokih borbi sa ruskim snagama.

Zelenski je tada naveo da stotine hiljada ljudi i dalje živi u oblastima Donbasa, gde su borbe žestoke i da mnogi odbijaju da odu, ali da ''bi to trebalo da urade".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: