Srušio se helikopter: Poginuli general i pet putnika

Pakistanski timovi pronašli su olupinu helikoptera koji se srušio u ponedeljak na jugozapadu zemlje gde je poginuo general i pet putnika, saopštila je vojska

Izvor: B92

Utorak, 02.08.2022.

14:06

Srušio se helikopter: Poginuli general i pet putnika
EPA/STR TURKEY OUT

Helikopter je sinoć izgubio kontakt sa tornjem za kontrolu vazdušnog saobraćaja u provinciji Beludžistan, dok je leteo u misiji pomoći u oblasti pogođenoj poplavama na jugozapadu.

Poginuli oficir je regionalni komandant general-potpukovnik Sarfraz Alij, saopštila je vojska. Prvobitna istraga dovela je do zaključka da je do nesreće došlo zbog lošeg vremena. Helikopter je bio deo pomoći u poplavama u Beludžistanu, gde je u poplavama zbog jakih kiša poginulo 150 osoba.

Pakistanski predsednik Arif Ali, premijer Šahbaz Šarif i drugi visoki političari izrazili su saučešće porodicama žrtava.

Pakistan trenutno koristi helikoptere i čamce za evakuaciju žrtava poplava iz različitih delova zemlje, uključujući Beludžistan i Radžanpur, okrug u istočnoj provinciji Pendžab.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: