Kurti tvrdi: Srbija je to prihvatila

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je za Glas Amerike da nove mere reciprociteta, odnosno promene registarskih tablica nisu usmerene ni protiv koga.

Izvor: Kosovo online

Petak, 29.07.2022.

08:10

Kurti tvrdi: Srbija je to prihvatila
EPA-EFE Valdrin Xhemaj

Prema njegovim rečima i sama Srbija je u Briselu prihvatila da pitanje registarskih tablica treba da se reši. Kako kaže, Kosovo nije protiv građana Srbije, da sa njima želi da sarađujemo za opšte dobro, u skladu sa zakonom i uz poštovanje Ustava.

Dodaje da su to mere za pravo i jednakost – i nisu usmerene ni protiv koga.

"Dat je rok od dva meseca, koji počinje 1. avgusta, svim građanima Kosova srpske nacionalnosti čija vozila imaju oznake iz vremena Slobodana Miloševića da ih preregistruju u legitimne i legalne registarske tablice Republike Kosovo. Za to smo uspostavili i posebne objekte. Takođe, od ponedeljka svima koji imaju dokumenta izdata u Srbiji i žele da uđu na Kosovo izdaćemo poseban dokument koji će im omogućiti da se slobodno kreću u Republici Kosovo. To je mera koju preduzimamo 11 godina pošto je Srbija to već učinila", rekao je Kurti, a prenosi portal Kosovo online.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: