Kisindžer promenio stav: Ne dajte im

Bivši američki državni sekretar i geostrateg Henri Kisindžer promenio je svoj stav o napadu Rusije na Ukrajinu

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2022.

13:34

Kisindžer promenio stav: Ne dajte im
EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Njegovo mišljenje sada je da Ukrajina u eventualnim mirovnim pregovorima ne bi trebalo da ustupi ni jedan deo svoje teritorije. Kisindžer je ujedno, u intervjuu za nemački javni servis ZDF, pozvao Zapad da bude jasan u tome oko čega se može pregovarati, a oko čega ne može.

Ukazao je da bi predmeti rasprave trebalo da budu utvrđeni u konsultacijama sa Ukrajincima.

Ovakav Kisindžerov stav je potpuno suprotan od onog koji je imao u maju. Naime, tada je na Svetskom ekonomskom forumu, na kom se obratio i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, izjavio da bi Ukrajina trebalo ustupi deo teritorije kako bi se uspostavio mir, prenosi sarajevski portal Klix.ba.

Kisindžerova izjava je kritikovana širom sveta, a osudio ju je i Zelenski, koji je poručio američkom geostrategu da mu je "kalendar kao da je u 1938. godini, a ne u 2022.".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: