Zapad zabranjuje fotografisanje sa Putinom i Lavrovom?; "Oni su opsednuti"

Ruski ministar spoljnih poslova Lavrov nazvao je opsesijom pokušaje zapadnik zemalja da zabrane ruskim partnerima da se fotografišu sa njim i Putinom.

Izvor: B92

Nedelja, 24.07.2022.

18:20

Zapad zabranjuje fotografisanje sa Putinom i Lavrovom?;
EPA-EFE/SEAN GALLUP / POOL

Lavrov je tokom zajedničke pres konferencije sa egipatskim ministrom spoljnih poslova Samehom Šukrijem, u Kairu, citirao izjavu nemačke šefice diplomatije Analene Burbok da je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, koji je predsednik zemlje članice NATO, ''dozvolio sebi da se fotografiše sa Putinom u Teheranu", prenose RIA Novosti.

Šef ruske diplomatije tvrdi da su pre njegove posete Kairu predstavnici SAD, Francuske, Nemačke, Velike Britanije i EU od Lige arapskih država zahtevali da osudi sve akcije koje Rusija preduzima, a posebno da sa njim ne potpisuju nikakve dokumente niti da se fotografišu.

"Oni su opsednuti tim fotografijama. To već nije pitanje iz sfere diplomatije, to je druga grana proučavanja ljudskog organizma", rekao je Lavrov.

Prethodno je portparolka ruskog MSP Marija Zaharova izjavila da američke diplomate mole strane kolege da se ne fotografišu sa Lavrovom i ocenila da predstavnici Stejt departmenta na taj način pokušavaju da demonstriraju navodnu izolaciju Rusije.

Lavrov je u okviru afričke turneje doputovao u Egipat, a zatim će posetiti i Etiopiju, Ugandu i DR Kongo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: