"Sve zavisi od Kijeva": Rusi prete nuklearnim ratom?

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da završetak sukoba u Ukrajini zavisi od Kijeva koji treba da vodi pregovore sa Moskvom

Izvor: Sputnjik
Podeli
 EPA-EFE/SHAMIL ZHUMATOV / POOL
EPA-EFE/SHAMIL ZHUMATOV / POOL

"Sve zavisi od Ukrajine, ono što je interesantno u ovom trenutku je to što se vojna dejstva sada mogu završiti pod povoljnijim uslovima za Ukrajinu. Oni treba da sednu za pregovarački sto i da se obavežu da nikada neće pretiti Rusiji", rekao je beloruski lider u intervjuu za agenciju Frans pres.

Lukašenko smatra da Ukrajina, Zapad i Rusija treba da se dogovore oko završetka sukoba u Ukrajini kako bi se izbegao nuklearni rat.

"Treba da se zaustavimo, da postignemo sporazum, da stavimo tačku na ovu zbrku, operaciju i rat u Ukrajini. Hajde da stanemo, a onda da rešimo kako dalje da se živi. Nema potrebe da se ide dalje. Dalje je bezdan nuklearnog rata", rekao je beloruski predsednik.

Takođe je dodao da Ukrajina treba da se pomiri sa tim da je izgubila regione na istoku i jugu zemlje koji su prešli pod kontrolu Rusije, prenosi Frans pres.

Sve o ratu u Ukrajini iz minuta u minut pratite ovde.

Po mišljenju Lukašenka, već je kasno da se razgovara o tom pitanju.

"O tome se više ne razgovara, o tome je moglo da se priča u februaru, martu ", rekao je beloruski lider.

On je istovremeno upozorio da Rusija još uvek nije upotrebila u Ukrajini sve snage koje bi mogla.

Lukašenko je podsetio da je Zapad izazvao sukob u Ukrajini.

"Videli ste razloge za ovaj rat – da Rusija nije preduhitrila NATO, vi (zapadne zemlje) biste se organizovali i izveli napad na nju. Vi ste njegov osnovni uzrok i vi nastavljate sa ovim ratom", rekao je Lukašenko u intervjuu za Frans pres.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 597 idi na stranu