Šef CIA otkrio sve o Putinovom zdravlju

Direktor CIA-e Vilijam Berns komentarisao je zdravstveno stanje ruskog predsednika Vladimira Putina.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.07.2022.

08:16

Šef CIA otkrio sve o Putinovom zdravlju
EPA-EFE/KIRILL KALLINIKOV / KREMLIN POOL / SPUTNIK MANDATORY CREDIT

Berns je rekao da je Putin i više nego dobrog zdravstvenog stanja, čime je demantovao brojne glasine koje su kružile o Putinovim navodnim bolestima, a koje su se pojačale od kako je počeo sukob u Ukrajini.

Berns je, govoreći na Bezbednosnom forumu u Aspenu, rekao je da njegova izjava "nije formalna obaveštajna presuda".

Međutim, s obzirom na njegovu funkciju, ovaj komentar o Putinu bi mogao da smanji nade njegovih protivnika koji veruju da je propast Rusije jako blizu.

Berns je o ovoj temi govorio dan nakon što je Putin posetio Iran, gde se sastao sa iranskim predsednikom Ebrahimom Raisijem i vrhovnim vođom ajatolahom Alijem Hamneijem.

Za Putina je to bio retko putovanje van Rusije, jer je on tokom pandemije korona virusa uglavnom bio izolovan, a to se nastavilo i nakon što je otpočeo "specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini", prenosi Yahoo news.

Čini se da Iran i Rusija pojačavaju svoju saradnju jer se i jedni i drugi suočavaju sa velikim sankcijama i ilozacijama. Američki zvaničnici tvrde da Iran planira da prebaci nekoliko stotina dronova Rusiji kako bi im pomogao u borbi sa ukrajincima.

Berns, inače bivši diplomata, tokom svoje karijere dva puta je posetio Moskvu. On je na konferenciji u Aspenu odgovarao na brojmna pitanja u vezi Putina i sukoba u Ukrajini, a jedno od njih tcalo se i zdravstvenog stanja ruskog predsednika.

"Koliko možemo da zaključimo, on je potpuno zdrav", rekao je Berns.

On je u takođe rekao da bi Iranci trebalo da preispitaju svaku odluku o davanju dronova Putinu. Istovremeno, Berns je rekao da je činjenica da se Putin obraća Iranu za takvo oružje znak slabosti ruske vojske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: