Izrael priznao: "Koristimo dronove"

Izraelski vojni cenzori ukinuli su zabranu na objavljivanje informacija o upotrebi naoružanih bespilotnih letelica, potvrdio je izraelski zvaničnik

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.07.2022.

21:33

Izrael priznao:
EPA-EFE/ABED AL HASHLAMOUN

Palestinci su, naime, optužili Izrael da koristi naoružane bespilotne letelice u napadima na pojas Gaze i na okupiranu Zapadnu obalu, što Izrael nikada nije potvrdio i zabranjivao je objavljivanje informacija na tu temu, prenosi Rojters.

Takođe su postojali brojni međunarodni izveštaji o izraelskim napadima bespilotnim letelicama (UAV) na mete u Libanu i Iranu, koje Izrael takođe nikada nije zvanično potvrdio.

U saopštenju izraelske vojne službe za odnose s javnošću sada se navodi da je nakon razmatranja ovog pitanja "ustanovljeno da nema smetnji da se objavljuju informacije o upotrebi naoružanih bespilotnih letelica u okviru operativnih aktivnosti izraelske vojske".

Izrael ima jednu od najvećih flota dronova na Bliskom istoku i jedan je od najvećih regionalnih izvoznika ove tehnologije, iako većinu izraelske flote UAV čine nenaoružane izviđačke letelice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: