Putin: "Formira se novi svetski poredak"

Stiče se utisak da Zapad ne može da ponudi sopstveni model budućnosti, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Izvor: Sputnjik

Sreda, 20.07.2022.

14:50

Putin:
Foto: Profimedia

"Stiče se utisak da Zapad jednostavno ne može da ponudi svetu svoj model budućnosti“, rekao je Putin na plenarnom zasedanju foruma Agencije za strateške inicijative "Jake ideje za novo vreme“.

On je naglasio da model totalne dominacije "takozvane zlatne milijarde“ nije pravedan i ukazao na "grandiozne promene“ koje se sada dešavaju u svetu i koje su nepovratne.

"I kako na nacionalnom, tako i na globalnom nivou u toku je izrada osnova, principa harmoničnog i pravednijeg, socijalno orijentisanog i bezbednog svetskog poretka – alternativnog postojećem – ili, može se reći, do sada postojećem jednopolarnom svetskom poretku koji po svom karakteru, definitivno, postaje kočnica za razvoj civilizacije“, naglasio je Putin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: