Putin odlučio: Smenjen je

Predsednik Rusije Vladimir Putin razrešio je Mihaila Vinogradova dužnosti komesara Rusije pri Evropskom sudu za ljudska prava, objavljeno je danas, prenosi TASS

Izvor: Beta

Ponedeljak, 18.07.2022.

16:21

Putin odlučio: Smenjen je
EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN / POOL

"Načelnik glavnog odeljenja za međunarodnu pravnu saradnju Generalnog tužilaštva Rusije Mihaila Vladimiroviča Vinogradova oslobođen je od vršenja funkcije ovlašćenog predstavnika Rusije pri Evropskom sudu za ljudska prava", navodi se u ukazu predsednika.

Rusija je 15. marta ove godine započela proces istupanja iz Saveta Evrope dok su 11. juna objavljeni zakoni koje je potpisao ruski predsednik Vladimir Putin o neizvršavanju odluka Evropskog suda za ljudska prava usvojenih posle 15. marta u Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: