Flajtradar 24: Ukrajinski Antonov leteo iz Niša za Aman; Vatrogasci na mestu pada, jake eksplozije FOTO/VIDEO

Teretni avion koji je, kako se pretpostavlja, leteo iz Srbije za Jordan srušio se večeras u blizini Kavale na severu Grčke, javlja Ekatimerini.

Izvor: B92

Subota, 16.07.2022.

23:06

Flajtradar 24: Ukrajinski Antonov leteo iz Niša za Aman; Vatrogasci na mestu pada, jake eksplozije FOTO/VIDEO
Profimedia

Izvori iz policije potvrdili su za agenciju APE-MPE da je došlo do udesa. Do incidenta je došlo malo pre 23 sata, prenose grčki mediji.

Portal Flightradar24 objavio je da je avion, koji se oko 23 sata srušio u Grčkoj, ukrajinski Antonov An-12BK i da je leteo iz Srbije.

Kako piše Flightradar24, avion je leteo iz Niša za Aman, u pitanju je ukrajinski avion, firma Meridian Ltd.

Let je bio na putu ka Amanu kada je skrenuo nazad ka kopnu otprilike na pola puta preko Egejskog mora.

Ovaj konkretni An-12BK je prvi put poleteo 1971. Počeo je da služi u Meridanu ranije ove godine, navodi Flightradar24. Jake vatrogasne snage i medicinske ekipe upućene su na mesto događaja.

Vatrogasna brigada je saopštila na Tviteru da požar na mestu nesreće gasi 15 vatrogasaca sa sedam vozila.

Kako navode grčki mediji, transportni avion Antonov, koji se srušio nešto pre 23 sata, leteo je iz Srbije za Jordan i u nejmu osim članova posade nije bilo putnika.

Prema podacima komandanta CAA Konstantinosa Licarakosa, letelica, koja je verovatno teretna i koja se srušila 40 kilometara od aerodroma Kavala na putu iz Srbije za Jordan, prijavila je štetu u atinskom FIR-u i želela da sleti u Kavalu.

Međutim, letelica se srušila, prenosi Protothema.

Izveštaji pokazuju da je avion izgubio četvrti motor u vazduhu i da se zapalio.

Pilot je prijavio da mu otkazuje motor i dobio je dozvolu za sletanje na aerodrom u Kavali, ali se letelici izgubio trag deset nautičkih milja zapadno od tog grada.

Snimci koje su snimili očevici su se već pojavili na internetu, a na njima se vidi kako avion gori i sekundarne eksplozije.

Vatrogasna jedinica je pozvala građane koji su se okupili oko mesta nesreće da se udalje.

"Voria" piše da je u okolnim selima došlo do prekida napajanja električnom energijom, najverovatnije zbog pokidanih kablova. Prema pisanju grčkih medija, reč je o srpskom avionu koji je nosio municiju. Zbog toga su odjekivale eksplozije. Prema tvrdnjama grčkih medija reč je o teretnom avionu koji je prevozio oružje za Ukrajinu.

Do incidenta je došlo malo pre 23 sata, prenose grčki mediji, a na socijalnim mrežama se pominje da je avion navodno leteo iz Niša za Jordan, ali još uvek nema zvaničnih informacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: