Putin zvanično doneo odluku: Rogozin razrešen; Oglasio se i Peskov

Vladimir Putin imenovao je bivšeg zamenika predsednika Vlade Rusije Jurija Borisova na dužnost generalnog direktora državne korporacije "Roskosmos".

Izvor: B92

Petak, 15.07.2022.

14:50

Putin zvanično doneo odluku: Rogozin razrešen; Oglasio se i Peskov
Foto: Profimedia

Ukaz je objavljen na sajtu Kremlja.

"Imenovati Jurija Borisova za generalnog direktora Državne korporacije za svemirsku aktivnost 'Roskosmos'. Ukaz stupa na snagu od dana potpisivanja", navodi se u dokumentu.

Putin je razrešio Borisova dužnosti zamenika predsednika Vlade Rusije. Ruski lider takođe je potpisao ukaz o unošenju izmena u strukturu federalnih organa izvršne vlasti – umesto 11 zamenika premijera, biće 10, objavljeno je na sajtu Kremlja.

Rogozin je bio na čelu "Roskosmosa" od 24. maja 2018. godine.

Pre toga je bio na dužnosti potpredsednika Vlade Rusije za vojnoindustrijski kompleks. Tu dužnost je nakon imenovanja Rogozina na čelo "Roskosmosa" zauzeo Borisov.

Pre imenovanja na mesto zamenika predsednika Vlade Jurij Borisov je bio zamenik ministra odbrane od 2012. godine.

Peskov: Rogozin nije razresen zbog prigovora na njegov rad

Razrešenje Dmitrija Rogozina sa mesta direktora Roskosmosa nije povezano sa bilo kakvim prigovorima na njegov rad, a on će dobiti novi posao, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Ne, apsolutno ne, njegov odlazak nije povezan sa bilo kakvim prigovorima, sve je tu u redu. On će dobiti novi posao, objavićemo tu informaciju na vreme", kazao je Peskov odgovarajući na pitanje o mogućoj vezi Rogozinove ostavke sa prigovorima na njegov rad, preneo je TAS S.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: