Srbija se nije pridružila novim merama EU protiv Irana

Srbija je jedina zemlja kandidat za članstvo u EU na Zapadnom Balkanu koja se nije uskladila da novim restriktivnim merama EU protiv Irana.

Izvor: B92

Sreda, 13.07.2022.

12:28

Srbija se nije pridružila novim merama EU protiv Irana
Ilustracija: Depositphotos/ Fckncg

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel saopštio je danas da su se odluci koju je Evropski savet usvojio 27. juna pridružile zemlje kandidati: Severna Makedonija, Crna Gora, Albanija, Ukrajina i Moldavija, zemlje EFTA Island, Lihtenštajn i Norveška i članice Evropskog ekonomskog prostora.

Te zemlje će obezbediti da njihove nacionalne politike budu u skladu sa odlukom Saveta, a EU prima na znanje tu posvećenost i pozdravlja je, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: