Svet na ivici velikog rata: Napašće Rusiju?

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je da zapadna politika približava svet ivici velikog rata u kome nema pobednika, prenosi ruska agencija Tas.

Izvor: index.hr

Utorak, 12.07.2022.

15:28

Svet na ivici velikog rata: Napašće Rusiju?
EPA-EFE/ALEXANDER NEMENOV / POOL

"Nažalost, ova zapadna politika približava svet ponoru velikog rata u kome, kao što znate, više neće biti pobednika“, rekao je Lukašenko.

Lukašenko kaže da zapadne zemlje, na čelu sa SAD, uništavaju globalni sistem bezbednosti.

"Oni to rade metodično, uprkos protivljenju svojih građana koji se izlažu opasnosti. Čini mi se da su ovi novi krstaši NATO alijanse odlučili da jurnu na istok, a svi znamo kako oni koji su to pokušali pre nego što su se završili“, kaže beloruski predsednik.

Lukašenko je govorio i o rastu nacizma i fašizma širom sveta, a potom je prokomentarisao nedavni ulazak Finske i Švedske u NATO.

"Tradicionalno neutralne zemlje odjednom hrle u NATO. Krše pravila koja su same postavile, a stanovnike tih zemalja niko nije pitao šta misle o tom potezu. Oni su samo odlučili da uđu u Alijansu", prokomentarisao je on.

"Znam za planove Zapada o napadu na Rusiju"

Beloruski predsednik je izjavio da odavno zna za planove zapadnih zemalja da napadnu Rusiju. Lukašenko kaže da je Zapad to želeo da postigne preko Ukrajine i Belorusije i da je o tome već razgovarao sa Vladimirom Putinom.

"Savremeni fašisti iz NATO nisu nestali. Upoznat sam sa njihovom strategijom“, rekao je Lukašenko, prenosi Tas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: