Medvedev o ciljevima Rusije: "Jedan zadatak već ispunjen"

Rusiju su u svetu počeli da shvataju ozbiljno, kao Sovjetski Savez, a imajući u vidu broj uvedenih sankcija, možda čak i ozbiljnije, rekao je Dmitrij Medvedev.

Izvor: B92

Subota, 09.07.2022.

15:32

Medvedev o ciljevima Rusije:
EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY / KREMLIN POOL / SPUTNIK MANDATORY CREDIT

On je primetio da je donedavno sve bilo drugačije.

"Predsednik Rusije (Vladimir Putin) je objavio ciljeve specijalne vojne operacije, a to su zaštita građana Donbasa i denacifikacija i demilitarizacija Ukrajine. Ovde je sve jasno i ti ciljevi će biti dostignuti. Ali postoji još jedan zadatak koji je već rešen. Rusiju su počeli ozbiljno da tretiraju, kao Sovjetski Savez, a sudeći po broju sankcija, ponegde i ozbiljnije ", napisao je Medvedev na Telegramu. "Sećam se dok smo bili u G8 i kada nas jednostavno nisu pozvali na sastanak 'sedmorke' gde se razgovaralo o ekonomskim i, s vremena na vreme, odbrambenim pitanjima zapadnih zemalja. Ako te ozbiljno ne uzimaju u obzir – loše stoje stvari. Kao u detinjstvu, kada bi iz susednog dvorišta došli u tvoje da se tuku. Ako si se uplašio i ispario kući, ti si niko i više te nigde neće zvati. A ako si udario prvi, mnogo su veće šanse da odbranite svoje", zaključio je Medvedev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: