"SAD po svaku cenu žele da produže rat"

Sjedinjene Američke Države nastavljaju da isporučuju Ukrajini sve više naoružanja.

Izvor: Tanjug

Subota, 09.07.2022.

10:05

Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Uključujući visokomobilni artiljerijski raketni sistem M142, poznat i kao HIMARS, zato što po svaku cenu žele da produže rat, navodi se u saopštenju ruske ambasade u Vašingtonu.

Saopštenje je usledilo nakon odluke američkog predsednika Džozefa Bajdena da Ukrajini dodeli još jedan paket vojne pomoći, vredan oko 400 miliona dolara, prenosi TAS S.

"Obratili smo pažnju na saopštenje Pentagona o predstojećem slanju Ukrajini još četiri sistema ''himars''. Iza takve odluke stoji nezadrživa želja Vašingtona da produži konflikt po svaku cenu, tako što će slanjem naoružanja kompenzovati sve veće gubitke naconalističkih bataljona i Oružanih snaga Ukrajine“, navodi se u saopštenju ruske ambasade u SAD.

Američko ministarstvo odbrane je ranije preciziralo da novonajavljeni paket vojne pomoći Ukrajini od oko 400 miliona dolara, uključuje četiri dodatna višecevna artiljerijska raketna sistema velike mobilnsoti (HIMARS) i "ostalu opremu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: